torstai 5. kesäkuuta 2014

9+5, Työpaikkapohdintaa, vauvakirjoja ja mahakuvaa

Viimeiset pari päivää ovat menneet työhaastattelun, pahoinvoinnin, lenkkeily-yritysten ja ravintolassa illallistamisen merkeissä. Ja tosiaankin lenkkeily-yritysten, ihan vain siitä syystä että tuntuu kuin vaivalla hankkimani hyvä perus- ja juoksukunto olisi nyt raskauden myötä tipahtanut aivan pohjamutiin, enkä mukamas jaksa enää juosta edes kevyttä 5km lenkkiäkään vaan aina se meinaa mennä kävelyksi. Kun vielä pari kuukautta sitten meni 15km reippaasti, niin on se kyllä melkoinen notkahdus. Toisaalta pidän sitä hetkittäin myös hyvänä syynä maata toiset illat sohvan pohjalla lueskelemassa ja syömässä suklaakeksejä (lue eteenpäin niin ymmärrät).

Toissäpäivänä kävin siis työhaastattelussa ja tänään aamulla sain kuulla että sain paikan! Huomenna pitäisi aloittaa ja samalla yrittää sumplia miten tästä eteenpäin hoidan ensiviikkoiset labrakäynnit, aina keskelle päivää sijoittuvat neuvolat, ultraäänitutkimukset jne. Kaipa työnantaja on velvollinen järjestämään vapaata, mutta tuntuu näin juuri aloittavana hieman hankalalta alkaa vapaapäiviä heti pyytelemään. Ei kai siinä toki muukaan auta, mutta hieman stressaa ottaa asiaa puheeksi.

Tiistain hieman köyhähköksi jäänyt aamiainen lennossa:




Tuon seurana upposi haastatteluaikaa odotellessa kahvi. Loppupäivä menikin sitten hyvin pitkälti nukkumiseksi, tämä jatkuvu väsymys saisi kyllä puolestani helpottaa jo.

Eilen kävimme erään ystävän kanssa ulkona syömässä. Hänellä on nyt neljä kuukautta vanha tyttö ja oli mukava päästä juttelemaan vauvoista jonkun kanssa, joka juttelee niistä yhtä mielellään kuin itse. On mukava myös saada vinkkejä jo lapsen saaneilta kasvotusten ja jakaa fiiliksiä jonkun kanssa joka on käynyt saman juuri äskettäin läpi. Toki nettipalstoiltakin löytyy tietoa, mutta helposti siinä käy niin, ettei välttämättä itse edes tajua etsiä kaikkea tietoa jota lopulta tarvitsisi. 
(Myös) Tästä syystä ostimme miehen kanssa Mean blogin innoittaman juurikin tuon Suomalaisen vauvakirjan, joka osoittautui aivan mahtavaksi ostokseksi! Luin tuota eilen puoli kahteen asti yöllä kun en millään saanut kerran aloitettuani laskettua sitä käsistäni. 



Kirjassa on selitetty kaikki juurta jaksain, selkeästi ja kronologisesti ja itse ainakin tällaisena ummikkona olen saanut sieltä jo nyt paljon erittäin tärkeää tietoa ja vastauskia moniin kysymyksiin joita päässäni on esim. raskauden loppuvaiheen, synnytyksen ja vauvan kotiutumisen suhteen pyörinyt. Kirjassa selitetään tarkasti esim. kaikki mitä kannattaa ennen vauvan syntymää hankkia valmiiksi ja mitkä asiat ehtii ostaa myöhemmin, mitä pakata sairaalakassiin jne. Toki noista asioista on jokaisella (varsinkin jo synnyttäneellä) äidillä varmasti omat näkemyksensä, mutta ensisynnyttäjänä ja asiasta vähän tietävänä on kiva saada tuollaisiin asioihin jokin selkeä perus runko, jonka ympärille voi sitten vähän itse omien mieltymysten mukaan soveltaa.
Kirjassa on tietenkin käyty läpi myös kaikki vauvan hoitoon ja ongelmatilanteisiin, parisuhteeseen yms. liittyvät kysymykset, mutta sinne asti en ole ehtinyt vielä kahlta. Tänä iltana ajattelin kylläkin jo ottaa uuden lukuspurtin.

Eilen tuli heräteostettua kaupasta näitä Maraboun uutuuskeksejä (juuri kun pääsin puhumaan siitä terveellisen ruokavalion merkityksestä raskausaikana, köh köh) ja mussutin niitä melkein koko paketillisen kirjaa lukiessani. 




Viime aikoina minulle ei ole maistunut pelkkä vesi enää samalla tavalla kuin ennen, vaikka olen aina ollut ihan hullu vesisyöppö. Tiedostan kuitenkin riittävän juomisen tarpeellisuuden, joten yrittänyt saada juotua enemmän kaikenlaisilla vippaskonsteilla. Pelastajaksi ovat osoittautunut varsinkin karpalomehu soodavedellä jatkettuna, aivan sairaan hyvää ja parempaakin kuin ylisokeriset/lisäaineita pullollaan olevat limut. Vitalilta löytyy myös versio missä 50% sokerista on korvattu stevialla, jollon kalorit ja luonnollisesti puhtaan sokerin päärä tippuu muista perusmehuista vielä puoleen. Olen vähentänyt stevian käyttöä noin muuten aika radikaalisti raskauden myötä kun siitä ei tutkimustuloksia vielä niin paljon ole, mutta tuo määrä tuskin ihan hirveästi haittaakaan. En kuitenkaan tule juoneeksi tuota edes litraa päivässä kun tosiaankin jatkan mehua vielä hiilihapotetulla vedellä.

Nyt lenkille ja sitten viikkausta odottavan vaatepinon kimppuun, huomenna ensimmäistä päivää uusiin töihin ja lauantaina äidin luokse grillaamaan. Tekemistä riittää siis. Lopuksi vielä turvotusmahakuvaa eiliseltä:



thljhkuhkjhkjhrtytyTertertetr

2 kommenttia:

  1. Kiva että kirja oli mieleen, mä oon tykännyt kans! :) Ihan noin ahkerasti en oo ehtinyt selaamaan kun sä, mut pitänee spurtata sut kiinni! ;)

    VastaaPoista
  2. Joo. Täytyy toisaalta myöntää, että oon aina ollut kirjojen suhteen tuollainen. Joko ne luetaan vauhdilla tai sitten ei ollenkaan :D

    VastaaPoista