perjantai 30. toukokuuta 2014

8+6, Ensimmäinen neuvolakäynti ja mahakuvaa

Tänään oli siis ensimmäinen käynti neuvolassa. Kaikki meni sujuvasti ja terveydenhoitajamme (vaikkakin itse käytän henkilöstä puhuttaessa termiä "neuvolan täti" ikään kuin olisin edelleen viisivuotias) oli oikein sympaattinen ja mukava nuori nainen. Toisin sanoen tulimme ainakin näin ensikäynnin perusteella hyvin toimeen, mikä oli kaikenlaisten kauhutarinoiden jälkeen helpotus.
Ensin otettiin virtsanäyte joka oli puhdas, mitattiin hemoglobiini (109, mutta luulen että joko tuossa oli jokin mittausvirhe tai sitten se on todella romahtanut, itselläni kun hemoglogiinit on yleensä huidelleet jossain 120-130 välimaastossa)  ja sen jälkeen juteltiin noin tunnin verran raskaudesta, tuntemuksista ja muista tämän hetkistä elämäämme liikuttavista asioista. Olin jo etukäteen päättänyt etten aio jakaa yksityiselämästäni paljoakaan, mutta kun vastassa olikin sitten niin helposti lähestyttävä ja mukava ihminen niin muutin mieleni. Ja hyvä niin. Luulen että on helpompi sitten jatkossa jos tulee jotain ongelmia/mieltä painavia asioita että pystyn niistä neuvolassa kertomaan.

Painon mittaaminen meni myös sujuvasti niin, että sovimme että otan sen itse aina aamuisin kotona ennen neuvolaan tuloa ja ilmoitan sitten hoitajalle. Mielestäni paljon miellyttävämpää kuin mennä kaikki vaatteet ja kengät päällä aamiaiset ja lounaat vatsassa kesken päivää vaa'alle joka voi siinä vaiheessa näyttää tuloksesi jo melkein ihan mitä vain.
Mukaan saatiin myös mukavasti luettavaa. Itselleni en tiedä onko noissa kirjasissa nyt niin paljon uutta tietoa mitä en olisi netistä jo ehtinyt tietooni kalastaa, mutta miehelle ainakin varmasti hyvää luettavaa. Ja onhan noita mukava sängyssä ennen nukahtamista selailla!



Neuvolan jälkeen lähdettiin käymään asioilla ja tulin ostaneeksi itselleni ihka ensimmäiset mammavaatteet. Tänään aamulla koin meinaan sen tason kriisin kaikkien farkkujeni kanssa kun huomasin yllättäen etteivät yhdetkään niistä mene enää kiinni, että päätin että on aika tehdä asialle jotain. Varsinkin kun huomenna on sellaista menoa että sinne on pukeuduttava (yleensähän kuljen alasti, heh heh), niin päätin että sinne on pakko löytää jotain päällepantavaa. Mammafarkkuja ei ihan vielä tarttunut mukaani, mutta yksi mekko, yhtä kuppikokoa suuremmat rintaliivit ja toppi kuitenkin.


H&M riepuja <3

Vaateshoppailun jälkeen kävimme hieman katselemassa vauvantarvikkeita, vaikka mitään emme tässä vaiheessa vielä ostaneetkaan. Mukava hieman etukäteen kartoittaa mitä kaikki tulisi mahdollisesti sitten maksamaan kun hankintojen aika tulee ja ylipäätään sitä mitä kaikkea on tarjolla. Ja se valikoimahan on ihan älytön! Nyt tuli kyllä hieman hämmästys siitä että mitä hemmettiä niillä kaikilla turvaistuimilla, sittereillä, vaunuilla ja muulla roinalla on eroa keskenään on kuin hinta? Onneksi tässä on tietenkin kuukausia aikaa ottaa asioista selvää, mutta silti. Onko ihan normaalia maksaa kantoliinasta 50e?

Tämän jälkeen kävimme syömässä itämaisessa buffetissa ja sen jälkeen ostamassa jälkkäriksi (kesän ensimmäiset!) jäätelöt.





Nyt loppuillan kuvioissa on leffan katselua ja sohvalla röhnöttämistä. Laitan tähän lopuksi vielä tämänaamuisen kuvan vatsastani, olkoon sitten mitä vaan turvotusta tai pöhötystä mutta kyllä tämä olo alkaa jo suht raskaanaolevalta tuntumaan. Varsinkin normaalisti suht litteävatsaiselle tuo tuntuu jo aikamoiselta pömpöltä!




Villiä perjantaita siis kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että on joku muukin jolla ei farkut enää mee niinq ennen ;D vaikka olenkin sua huomattavasti suurikokoisempi että tämä oli oletettavaa, mutta aika ahdistus alkaa jo olemaan että mitä hemmettiä pukis töihin ku ei mee farkut kiinni :D Onneks kaappi on täynnä pitkiä toppeja /tunikoita, joiden alta ei näy että farkut ei oo kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hiukkasen kyllä rasittaa :D Onneksi nyt on kesä, niin itse oon päätynyt käyttämään lähinnä mekkoja jotka venyykin päälle paremmin. Tosin nyt näillä viileämmillä ilmoilla on tullut hieman kylmä ja pidän nyt kovasti peukkuja että lämpimät ilmat palaisivat :D

      Poista