perjantai 30. toukokuuta 2014

Vähän juttua ruokavaliostani ja ruokapäiväkirja kuvina

Kuten jo aiemmin  mainitsin, olen varsinkin viime vuosina yrittänyt kiinnittää erityistä huomiota ruokavalioni terveellisyyteen ja syömisen säännöllisyyteen. Kun ei ole enää 16, niin huomaa kuinka kiloja ja selluliittiä alkaa ilmestyä hetkessä ties minne kun jo parikin viikkoa syö mitä sattuu. Ulkonäköä vieläkin tärkeämpi pointti itselleni on kuitenkin kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi ja se, että syömällä hyvin yksinkertaisesti jaksaa paremmin. Kauhistuttaa ajatellakin miten olen lukioikäisenä porskuttanut menemään nuudelipaketeilla, karkeilla ja juustovoileivillä päivästä toiseen, nykyään en usko että jaksaisin aamuisin edes sängystä ylös tuollaisella ruokavaliolla. Nyt raskauden myötä on kyllä tullut herkuteltua tavallista enemmän ja kuten sanottu, myös pahoinvointi on asettanut moniin päiviin omat erityishaasteensa. Yritän kuitenkin olla itselleni armollinen ja syödä sitä mikä tuntuu hyvältä. Yleensä keho osaa aika hyvin kertoa mitä kaipaa jos niitä signaaleja vain osaa tulkita. Ja pääasia tietenkin että ylipäätään syö sekä pistää niiden herkkujen lisäksi suuhunsa terveellistäkin ruokaa jos sinä päivänä vain millään pystyy.

Valokuvasin eilisen ruokailuni. Suunnilleen tähän samaan tapaan syömiseni menevätkin useimpina vapaapäivinä jotka vietän kotona.

Aamiainen: 


Lautasellinen kaurapuuroa manteleilla, mustikoilla ja raejuustolla. Pari siivua cantaloupea sekä vitamiinit, kuppi kahvia ja lasi punajuurimehua (jotka puuttuvat kuvasta). Huom. Salkkarit tyylikkäästi taustalla.


Välipala ennen lenkkiä: 


Cocovin välipalapatukka (ja tämä ei sitten ole mikään maksettu mainos).


Päivällinen:


Lautasellinen kasvissosekeittoa paahdetuilla auringonkukan siemenillä, kaksi lämmintä tonnikalaleipää ja vihanneksia.


Jälkkäriksi imuroin cashew-pähkinäpussin pohjalta loput pähkinät (n. 20g) niin nopeasti, että unohdin ottaa kuvan:




Iltapalaksi ennen nukkumaanmenoa upposi vielä sitten tällainen setti:


Maitorahkaa päärynäpiltillä ja lesemuroilla, sekä appelsiini- ja cantaloupesiivuja.





Eilen nukuin sen verran pitkään että lounas jäi syömättä, mutta usein ruokavaliooni mahtuu kyllä vielä jokin sellainenkin. Ja kuten sanottua, viime aikoina olen usein napannut illalla kaiken päälle vielä muutaman karkin,suklaapalan tai jäätelön, mutta eilen sain (onneksi) pitkästä aikaa pidättäydyttyä herkuttelusta.


Lisäksi otan joka päivä vitamiinit. Nyt raskausaikana se on yhtä kuin monivitamiinit, omega kolmoset ja maitohappobakteerit. 



Noista maitohappobakteereista en tiedä niin tarkkaan, mutta jostain luin että tutkimusten mukaan hillitsee naisilla painonnousua raskauden aikana ja loppuraskaudessa auttaa muodostamaan vauvan suolistoon terveen bakteerikannan, mikä taas suojaa lasta erilaisilta vatsavaivoilta ja allergioilta. Päättelin että ei kai noista haittaakaan voi olla vaikka läpi raskaudenkin popsisi.

Näiden lisäksi olen käyttänyt nyt jo reippaasti yli puoli vuotta tätä luontaistuotekaupoista (ainakin Lifesta) löytyvää valmistetta, jota suosittelen lämpimästi kaikille jotka kärsivät jonkinlaisista ruuansulatusvaivoista ja/tai närästyksestä.


Valmarin auttaa edistämään kehon normaalia energia-aineenvaihduntaa (auttaen siten myös painonhallinnassa), ruuansulatusta ja vatsan tasapainoa. Itse ainakin olen huomannut suuren muutoksen parempaan päin vatsani hyvinvoinnissa tämän tuotteen käytön aloituksen jälkeen. Toiset sanovat että se voi auttaa jopa liikunnasta palautumiseen, mutta itse en kyllä sitä vaikutusta ole huomannut. Kyseessä on siis erilaisia kivennäisaineita sisältävä emäksinen liuos, jota on valmistajan mukaan täysin turvallista käyttää myös raskausaikana. Kaikki eivät tästä varmastikaan apua saa ja parasta olisi tietysti ihan ensin laittaa ruokavalio remonttiin jos sellaiseen tarvetta on, mutta jos sekään ei kaikkia vatsavaivoja poista niin suosittelen ainakin kokeilemaan! Tätä voi käyttää joko satunnaisesti, kuuriluontoisesti tai sitten jatkuvasti kuten itse teen (1 ruokalusikallinen lasilliseen vettä, 2-4 kertaa per päivä).

Nyt pitääkin kohta alkaa tehdä lähtöä ensimmäiselle neuvolakäynnille! Laitan bonukseksi tähän vielä kuvan tämän aamun aamiaisesta jonka popsin samalla tätä kirjoittaessani. Paistetulla kananmunalla, tonnikalalla ja vihanneksilla täytetty sämpylä, puolikas banaani, lasillinen punajuurimehua ja kuppi kahvia. Namnam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti